Автори и книги

Когато ме попитат – кои са любимите ти писатели? – обикновено се замислям и изброявам едно или две имена на автори, чиито книги харесвам (даже не е задължително да са ми чак любими).

Четенето на книги е едно от предпочитаните ми занимания още от детска възраст, та до днес. Много са книгите, които по един или друг начин са оставили следа върху това, което съм аз. Ще се опитам да направя тук своеобразна библиотека (само заглавия без текстовете, разбира се), където да подредя по рафтовете любими книги – предимно художествена литература. Не бих искал да правя никакъв вид класиране на произведенията, така че ще подреждам, когато, за каквото се сетя. Последните добавени ще бъдат в началото. Ако страницата стане прекалено тромава или грозна (имам подобни опасения) ще търся алтернативен начин. Не харесвам Goodreads, но все пак и това е вариант. 🙂

Редакция от 13. 03. 2009 – Мисля за сега да не попълвам списъка тук, но няма и да трия страницата, за да запазя коментарите. Захванах се да въвеждам по-подробен списък тук. Засега въвеждам заглавия, които все още могат да се намерят в книжарниците, а по-нататък си мисля да продължа и с по-старите издания, да си снимам кориците, да ги обработя и т.н. Със срокове, разбира се не мога никак да се ангажирам. 🙂

А

Б

В

Г

Д

Е

И

М

У

Ф

Х

Comments
3 коментара to “Автори и книги”
 1. Благовеста каза:

  Имам един много приятен спомен от годините, в които ти живееше в Бургас. Тогава предпочиташе да четеш фантастика. Четеше книги от един и същ издатeл и събираше цялата поредица фантастични романи. Тогава подтикната от теб, си купих и аз книга от този издател. Сега вече не си спомням заглавието и автора, но най-важното е , че накара една заблудена ученичка да прочете книга. Благодаря!

 2. astilar каза:

  Ха, ха, ха! Широко ме усмихна и ме върна ехей… 🙂
  И сега все още чета фантастика. 🙂 А си спомням точно за коя поредица говориш, още продължават да издават романи в нея и са все така интересни, но престанах да ги събирам.

  Майка й работи в библиотека, а аз съм я накарала да прочете книга?! Мушмурок! 😆

 3. inonseWeeld каза:

  Спасибо большое за предоставленную сообщение. Дух рад разместить ее у себя на дневнике. Если Вы не против, то я так и совершу.Если соли какие-то проблеммы со копирайтом, постучитесь на мой дневник,я целое исправлю. Так же сложил Ваш должность на соцзакладки. Вообщем если что обращайтесь, – завсегда выслушаю и постичь. Со, уважительностью, Firestarter.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: