Семейство от хартия


За Коледа мама изпрати на Кремена подаръци, в които и двете се влюбихме веднага.
Подарък номер едно бе калейдоскоп. Може би си спомняте онези двадесетина сантиметрови  цилиндри облепени с огледала от вътрешната страна и с посипани на дъното разноцветни мъниста. С часове съм се взирала в тях, докато бях дете. Търсила съм за Креми и не намирах.  Колко прекрасни мисли могат да преминат през главата на човек, докато се взира през малката дупка в образуващите се различни и неповторими разноцветни форми! Калейдоскопът е цяла философия, но няма да се отплесвам повече по тази тема, защото това, което бих искала да ви покажа е вдъхновено от подарък номер две, а именно „365 художествени проекта от хартия и картон“ на издателство „Фют“.
Книгата е изпълнена с добри идеи, илюстрациите са повече от вдъхновяващи, необходимите материали са сред онези парчета хартия предназначени за рециклиране.  В анотацията за книгата е написано, че е подходяща за деца от 8 до 18 години, но доколкото и двете с Креми сме извън тези граници, а се забавлявахме невероятно, смея да твърдя, че възрастовата група би могла смело да се разшири от 6 до 66 години.

В една съботна сутрин се събудих обичайно след Креми (надлежно облякла се и закусила сама буболечка) и дори преди да успея да си приготвя кафе бях въвлечена в нейния съзидателен процес. 🙂 След около 2 часа рязане и лепене, с включено време за пиене на кафе, творчески дискусии за съчетанията на цветовете и размерите, и други дребни житейски теми, се сдобихме със семейство от хартия.

Цялото семейство Хартиено дете Хартиена мама Хартиен татко

Много сме благодарни на майка ми и издателство „Фют“. Вече е налице и втори проект по предложените в книгата идеи, който ще покажем по късно.

Advertisements
Comments
3 Коментари to “Семейство от хартия”
  1. deni4ero каза:

    Разкошно рошаво семейство! Много кефи!

  2. keklanka каза:

    Хе-хе, прекрасни са 🙂 Много е хубаво,че вече на книжния пазар има подобни книги. И да покажеш още от вашите творения 🙂

  3. Жени каза:

    Прочитам втори път и ми идва да кажа само едно – Креми е случила на майка, ама ти още повече си случила на Креми :)))) Прегръщам ви и завиждам за калейдоскопа 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: