Галет


Я да видим, що е то галет?

Нещо плоско, често кръгло. Нещо от картофи, но може и от захарно тесто, а аааахаха можело да бъде и палачинкоподобно. Може да се преведе като сладкиш, пай, палачинка, диск, филмова ролка, имАне и още две-три нещица, които не запомних.😀

Французите са ужасни.:mrgreen: Измислят си собствени думи за всичко и ако не ги употребяваш, не те разбират, дори и когато те разбират. Пишат ти двойка и те изпращат да се соанираш в ъгъла.🙂

Аз съм отличничка, обаче. Захапвам думата galette и я префасонирам (последната дума е пак на български, нали), докато получа прекрасен сладкиш с нектарини и сини сливи.

Към рецептата имам няколко забележки:😀
Първо, количествата на продуктите трябва да се умножат по две още на първо четене. Второ, веднага след направата на сладкиша, пардон, галета🙂 е необходимо да попълните запасите си, за да повторите направата след два дни.
Трето няма. Можете да се подготвите за много усмивки и целувки.

П.П. Нечия любов минавала през стомаха, ама това не е вярно. Хохохохох

Comments
4 Responses to “Галет”
  1. Меми казва:

    :))) Отличничката ми, тя…<3

  2. deni4ero казва:

    и аз имам забележки към рецептата – нектарините и сините сливи да се заменят с течен шоколад и шоколад на парченца :))

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] галетите съм бръщолевила преди време. Този галет на кралете е повече от изненада! По-лесна […]



Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: