Пита с кисело мляко и плодове


Идеята да приготвя пита по тази рецепта се роди в резултат на това, че ми останаха трохи от „кърпичките„. Мога да кажа, че трохите съвсем успешно се съхраняват, затворени в кутия в хладилника. Моите стояха 10 дни, но мисля, че биха оцелели и по-дълго.

Питата ще се превърне в една от любимите ми за приготвяне рецепти, защото може да има варианти с различни плодове, а освен това е пример за постигане на максимално отличен резултат с минимално вложени усилия, което е важно предимство… не само за мързеливи домакини.:mrgreen:

Необходими продукти:
2 чаени чаши кисело мляко, 3 чаени чаши брашно (аз сложих 2 и бяха достатъчни), 1 чаена чаша пудра захар, 2 пакетчета бакпулвер, 2 яйца, щипка сол, парченца плодове.
Трохи приготвени по описания вече начин.

Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко, брашното, захарта, бакпулвера, яйцата и солта и разбъркваме до получаване на гладка гъста каша. Мога да добавя, че миксер не е необходим. Изсипваме тестото в предварително намазана с мазнина и поръсена с брашно дълбока тава. Нареждаме отгоре, нарязаните на парченца плодове (в моя случай 3 сочни, големи круши). Поръсваме равномерно с трохите. Печем за 30 – 40 минути в загрята до 180 градуса фурна.
След като изстине питата, поръсваме с пудра захар и нарязваме на парчета.

Добър апетит!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: