Богати сме, нали мамо?


Когато дъщеря ми задава този въпрос, а тя по някакви нейни причини го задава често, поемам дълбоко въздух, събирам сили и отговарям смело, доколкото мога:

– Да, богати сме, защото имаме приятели!

Тя винаги отразява отговора с мълчалива усмивка, а аз съм чиста пред съвестта и сърцето си, че не съм я излъгала. Превърнали сме разговора в нещо като ритуал на въздишките с мълчаливи усмивки.

Не съм сигурна, дали я възпитавам правилно… Дали няма да изглежда старомодна, докато счита, че приятелството е голямо богатство?

Когато започнах да пиша тези думи слушах песента, после още много пъти я слушах отново, по настояване на Кремката. Старомодно, но оптимистично желание или оптимистично, но старомодно. 🙂

Благодаря на Мариана и Тодор за това, че ни карат да се чувстваме богати, всеки по своя си начин и независимо един от друг!  🙂

Advertisements
Comments
2 Коментари to “Богати сме, нали мамо?”
  1. Тодор Близнаков каза:

    …..“Старомодни“ са Вечните Човешки Истини …… Тъй, че … смело и безотговорно бъди … „старомодна“… Впрочем… Ти знаеш !!!!!!

  2. teo каза:

    Ти определено я възпитаваш правилно, въпросът е другите какво правят с децата си… Като „възпитаничка на езиковата гимазия в Ловеч“ с химна „Клетва“ на Щурците, мога само да ти кажа колко ценен е конструктът „приятелство“ и за днешната младеж. Не защото там сме сключвали много такива, а защото на бала няколко съученици и съученици реваха на тази песен, не защото „никога не ще забравя теб“ и „ще ти подавам ръка“, а точно защото не бяха с хора, на които можеха да кажат това.

    Сам човек прекалено късно научава цената и ценността на приятелството, така че ти от рано я научи на това, ще ти е благодарна после 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: