Колекция от детски разделители за книги


Приспособленията са познати под различни наименования – разделител за книги, отбелязка, индекс, книгоразделител, може би има и други, за които не се сещам в момента. Служат на хората, които четат книги да си отбелязват с тях, докъде са стигнали и откъде нататък да продължат без да подгъват страниците на книгата (гхрр) или да я оставят отворена с корицата нагоре (пак гхрр). Специално за децата отбелязките са полезни и за това да ги научат да пазят книгите, вместо да ги повреждат по описаните по-горе гхрр начини. 🙂

Решихме с дъщеря ми да си направим колекция от такива приспособления, тя избра да ги нарича отбелязки за книги. Може да се каже, дори, че идеята е по-скоро нейна, а аз ще помагам в осъществяването до тогава, докато тя порасне достатъчно, за да поеме всичко в свои ръце. Мисля, че няма да й омръзне или поне не скоро, както изглежда от обзелия я за момента ентусиазъм.

Как ще събираме отбелязките в нашата колекция? Мога да направя доста и различни разделители за книги, но няма да е много интересно и ще бъде лишено от тръпка, вълнение, очакване, ако всички екземпляри са направени от мен. Затова измислихме да поканим всички, на които идеята им допада да се включат и да ни помогнат.

Каним ви, скъпи приятели, да участвате активно в нашето занимание. Условията са следните – вие правите един детски разделител за книги, свързвате се с нас в коментар тук или ни изпращате писмо на мейла, ако имате блог може и в него да покажете вашето творение, уточняваме се как и къде да ни изпратите изработения от вас разделител, както и как и къде да получите в замяна направен от нас такъв. Мисля периодично да публикувам тук снимки на готови книгоразделители, които предлагаме за размяна.

Решихме разделител №1, който поставя началото да остане за нас. Той е направен от мен по рисунка на дъщеря ми (така ще бъдат направени и някои от следващите).

Докато си избистряхме идеята, се разрових из мрежата и попаднах на интересни места, две от които искам да споделя тук. Едното е страницата на кампанията „Малкото голямо четене“, откъдето взаимстваме идеи за книжки, които да прочетем. Второто е било място, където хора от цял свят са правели това, което се опитваме да направим и ние – разменяли са си изработени от тях отбелязки за книги. Не изглежда да е просъществувало дълго, но това не бива да ни обезсърчава, нали?

Това е. Чувствайте се поканени, свободни да задавате уточняващи въпроси или да споделяте идеи. На мен ми се струва, че предизвикателството е интересно, както и че подобна колекция може да има дълъг и изпълнен с пътешествия и приключения живот, а не просто да бъде сбор от мъртви предмети. 😉

Comments
4 коментара to “Колекция от детски разделители за книги”
  1. Тодор Близнаков каза:

    …..Поздрави на Вдъхновителя, Кремена от Тодор…не онзи по-младия, а този по-……от компютъра !!!..И на Вас, уважаема..разбира се ..и от двамата !!!! …:))))))))

  2. Милена каза:

    Добре, ето какво. И ние сме готови с наши разделители за размяна. Ще се свържем на „лични“ за повече поодробности, хаха…

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Ето ги и първите разделители, които предлагаме за размяна при описаните условия. […]

  2. […] нови стопани, бързам да обявя следващия свободен за размяна. Гъсеницата е един от любимите ми детски герои. Можете […]Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: