Cumulonimbus


Дори и с беглите ми познания по латински разбрах, че облаците се събират. Уики в последствие потвърди. Само че „нашите облаци“, освен че се събраха явно се и харесаха, поради което в продължение на часове отказваха да се разделят. А може и просто да са били решили да направят напук на метеоролозите, които в този ден не предвиждаха дъжд, а камоли гръмотевична буря.
Докато чакахме облаците да вземат все пак някакво решение, се наслаждавахме на красотата им. На светлината, която се процежда през тях. На дъгата, която вероятно се е сгушила някъде в далечината, но ние в момента не можем да я видим, поне не с очи. Гледахме дъжда – ту кротък, то по-силен. Слушахме джаз парчетата, които вятърът и дъждът импровизираха заедно.  Кротко и с усмивка разговаряхме за… какво ли не. После видях как се раждат облаци – прилича на торнадо от бяла пара, което се издига от земята, вихри се, вихри се и хоп – превръща се в облак. И дъгата видях, истинската, красивата дъга!

По едно време стана ясно, че един от възможните варианти, за да слезем долу отпада. Стана ясно, че няма да пуснат лифта, поради което много хора, които се бяха качили на разходка до върха (включително малки деца) тръгнаха да слизат пеш по стръмната пътека още преди дъждът да е спрял. Ние (не знам, кога, нито дали аз стана част от ние, но…) продължавахме да чакаме. Подходящия вятър, разбира се.

С първите „порции“ от пристигнали долу пешеходци, измежду които и нечии първи пилоти 😉 започнаха обаждания по радиостанциите: „Хей, вие ще слизате ли или ние да вземем пиенето и мезето и да се качваме при вас?“ След като приветстваха с усмивка прекрасната идея, крилатите хора започнаха да подготвят раниците си за  нощуване в станцията на лифта, а себе си за предстоящото двучасово слизане пеш по стръмната пътека.

Слънцето също се подготвяше за слизане по своята си пътека.

Advertisements
Comments
5 Коментари to “Cumulonimbus”
 1. Меми каза:

  Определено аз е част от ние:)

 2. Жени каза:

  Ако можех, няколко пъти щях да натисна бутончето, че ми харесва 🙂

 3. astilar каза:

  🙂 , Мем
  Жени, аз го натиснах и вместо теб, докато обяснявах на една блондинка как да го направи. 😉

 4. LeeAnn каза:

  добре дошла 🙂

 5. astilar каза:

  🙂 Благодаря, удоволствието е изцяло мое!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: