„Ще ме разбереш, когато станеш майка.“


Точно 33 години съм живяла с убеждението, че това е клише и авторът на изречението се опитва да ми се прави на интересен, за да подсили чувството ми за малоценност или за да преувеличи собственото си превъзходство.
Част от тези години бяха мъчителни за мен и да, бях много податлива, и изключително чувствителна по темата. О, щастливи дни! – така си мисля сега, когато от четири години и половина съм…, ами да, майка. Извинете, че станах част от клишето, което избягвам да изричам на глас по гореизложените причини, но то и изричането на ум си е изричане, нали?

Мислех утре (или след няколко дни) да започна една поредица в няколко части (не знам колко), озаглавена „Изборите на една майка“… Мислех си, че изборите започват в периода преди бременността и никога не свършват… имат си положителни и отрицателни страни, както си му е редът…, имат спадове и възходи и изобщо всичко си имат.

Не, поредицата не се отменя. Просто започва по различен начин… с предстоящия край…, вече неизбежен за жалост, на живота на едно дете, което… лекарите (земните божества) са отписали и са се отказали да се борят за него.  Родителите не се отказват, но вярата им се чупи ден след ден с нашето любезно бездействие.

Да продължавам ли?

Не искам да звуча мелодраматично, а и напоследък все по-рядко се чувствам така.

Има много неща които не разбирам и не се срамувам да го призная. Ученето „в движение“ е допустимо за хората с ум. За всички останали и най-вече за управлението на една държава е пагубно.

Моля, ако е възможна резервация на килии да не бъда в самостоятелна…

П.П. Написаното е вдъхновено от живия живот, както и от Геноцид срещу българските деца – какъв е резултатът след 5 месеца, и Идват ли избори – всички блогъри в ареста

Благодаря за вниманието! Продължете разходката си…

Advertisements
Comments
6 Коментари to “„Ще ме разбереш, когато станеш майка.“”
 1. Меми каза:

  И все пак, поредицата ще е яка…;)

 2. Mari-ana каза:

  Резервирай, ако може да сме в една килия, Рали. Прочетох поста на Юруков – не знаех за новите „брилянтни“ идеи на бб, герб и сие. От вчера въпросните същества предизвикват безкрайна погнуса у мен (прекрачиха всякакви допустими граници на тъпота и цинизъм) и смятам да се присъединя към пишещите за политика по време на избори. Мисля, че ще се съберем добра компания зад решетките.

  П.П. С нетърпение очаквам поредицата ти. 🙂

 3. deni4ero каза:

  Чакам с нетърпение поредицата, защото повече трябва да се говори за това – всичко споменато, както Меми постоянно казва. По-ре-ди-ца-та! По-ре-ди-ца-та!

 4. Мислех утре (или след няколко дни) да започна една поредица в няколко части (не знам колко), озаглавена „Изборите на една майка“…
  Що имам чувството, че нямаш предвид политика?

 5. astilar каза:

  🙂 Георги, може би отговорът на въпроса ти се съдържа в заглавието на поста? 😛
  А думата политика може да бъде съчетана с доста прилагателни. Нямам предвид избора на марка пелени във всеки случай. 🙂

 6. Хм … и твоята майка също. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: