Подсказка, шаблон и фук, фук


Разбрах, че  харесвате идеята за хартиени мъниста и ще добавя още нещо, което може би ще е от полза (особено на тези, които са решили да си правят завеса).

Първо – преди да си нарежете много ленти е добре да направите проби, за да прецените с какъв размер на основата да са триъгълниците. За да направите по-обемни мъниста, ще ви е нужна по-дълга лента, която можете да си направите по два начина:

1. Ако имате линеал или друга дълга линия (най-често се използват за кроене на плат), можете да слепите няколко страници една за друга, след това да премерите и начертаете лентите.

2. Ако разполагате само с обикновена линия (както аз), можете да направите всяко мънисто от две или три трапецовидни ленти и една триъгълна. (Например: първият трапец е с долна основа 2 см. и горна 1,5 см.; вторият трапец е с долна основа 1,5 см. и горна 1 см.; третият трапец е с долна основа 1 см. и горна 0,5 см. и триъгълникът е равностранен с основа 0,5 см.) Не е нужно да слепвате лентите предварително, това може да стане, докато навивате мънистата. Колко ленти и с какви размери да използвате ще прецените в зависимост от вида на хартията, но за да се получат симетрични мъниста трябва да спазвате еднаква стъпка (разлика в размерите на долната и горната основа на трапеца).

За да пестите хартия, а и за да не пресмятате върху всеки лист как да начертаете трапецовидните ленти, можете предварително да си направите шаблони с различни размери.

Моите са за страница с формат А4, защото такъв формат ми е най-удобен.

Надявам се следващите снимки да пояснят калпавите ми обяснения. 🙂 В случай, че не са, да си знаете – винаги съм на разположение за въпроси.

За финал – резултатът от моите джънк мейл творения.

Няма да ги видите в галерията. Остават за мен, преди да съм се превърнала в герой от приказката за обущаря, който ходи бос. 😀

Advertisements
Comments
4 Коментари to “Подсказка, шаблон и фук, фук”
  1. deni4ero каза:

    😆 кума лисоооо

  2. Mari-ana каза:

    А, случайно да продаваш готови мъниста – да речем 20-30-40 бр.? 😛

  3. astilar каза:

    За ВИП клиенти – винаги! 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: