Що е то?


questionКато го няма никак – лошо,
като го има в изобилие – пак лошо.
–-
Имам предвид нещо конкретно с 6 букви, но приемам и други аргументирани предположения.

Advertisements
Comments
31 Коментари to “Що е то?”
 1. Благовеста каза:

  В този материален свят се сещам само и единствено за думата ПАРИ!!!

 2. Mari-ana каза:

  Мислене – също е вариант.:)
  Иначе, така да се каже, в контекста на последните събития, питането ти е провокирано от работа – и като отговор на гатанката, и като действие. 😛 😛
  П.П. Надявам се, че няма да се случва да ти казвам и на теб – „Много работиш“. 😀

 3. Жени каза:

  Щастие- ако трябва ще се обосновавам 😉

 4. vilford каза:

  СЛАДОЛЕД
  Без него в тези жеги – лошо. Да е твърде много и да го оставиш да се разтопи – пак лошо.

 5. deni4ero каза:

  ски, ся, вилфорденко, тук вече не си права … ама, въобще … всичко е според зависи от сладоледа

 6. вили каза:

  Ееееееее, след сладолед веднага правя асоциация с шоколад – голям, млечен….

 7. vilford каза:

  Гледай сега как само ми разкритикуваха сладоледа… Правя втори опит тогава:

  ЛАТЕКС (боя) – да е малко и да стигне само за половината кухня е кофти (или поне неестетично), ама и да е твърде много и да се чудиш къде да го наклепаш, та да не пъхне детето ръчички вътре е още по-зле!
  😛

 8. Mari-ana каза:

  Дени, кат се стопи сладоледа вече не е сладоЛЕД, а крем. 😛 А в жегите аз лично го предпочитам с лед. 😉 Крема – после. 😀
  Vilford, само ръчичките ли?! Моите момчета целите се беха оклепали – чисто място нямаше по тях. 😀 Обаче се забавляваха. 😉
  Хи хи Чакам да видя, за коя нова дума ще се вдъхновиш под въздействие на действието, с което се занимаваш в момента. 😛

 9. su каза:

  ЛЯТОТО
  не знам при вас, ама тука не се диша…

 10. Павка каза:

  …И аз подкрепям SU – и на мене лятото ми идва в повече…

 11. astilar каза:

  Здрасти! Върнах се. 🙂 Еха, какво хубаво разговорче сте си спретнали без мен. Хм, зачудих се, дори, дали да се намесвам или да продължа да се радвам отстрани.
  Благодаря ви!

  Сега да видим кой е внимавал в час? :mrgreen:

  Вили и Мариана са отличничките, които са познали думата, която имах предвид. 🙂

  За другите предположения:
  Благовеста, не съм съгласна. Когато нямаш пари не е лошо, защото си размърдваш мозъка и други части в последствие, за да ги придобиеш. В изобилие не съм имала, та не знам лошите страни на придобивката. 😛

  Светлина, с теб също не съм съгласна. Поне си прочела докрай и помислила за дума с 6 букви. 🙂 Съвестта е нещо, което осъзнаваш, ако го имаш. Т.е. ако го нямаш не знаеш, дали е лошо, че го нямаш. Ако я имаш в изобилие си е много добре в комбинация със съответното чисто прилагателно. В комбинация с несъответното прилагателно не знам какво е да имаш и дали изобщо е съвест.

  Деничеро, тези, дето нямат ум са си баш добре. Предполагам, че Животът им протича гладко и безскрупулно. Предполагам, защото не познавам такива, та да кажа – знам.

  Жени, ще се обосноваваш, може и в твоя блог, че вероятно ще ти е дългичка обосновката. 🙂
  Започни с дефиниране на щастието, ако може. 🙂 За него знам какво е да го имаш в изобилие (по моите критерии) и подозирам защо не е много на добре, обаче изгарям от нетърпение да чуя твоето мнение.

  Вилфорд, то бива лицемерие, то може, ама твоето на нищо не прилича. :mrgreen: Да ме черпиш с бира, вместо със сладолед и да пишеш после тия тежки думи! 😛 Нека ти остава в повече латекса, за наказание един вид. 😆

  Su, не ми закачай любимото лято, че ей ги шамарите, дето идват от морето. :mrgreen: За мен местоположението „при вас“ е доста разнообразно в последните дни и малко ми се подиграват, че все още ми е хладно, ама свикнала съм на подигравки. 🙂

  Павка, дали да не взема да дойда по на юг, та да се стопля? 🙂 Ще ти донеса пълна бутилка с ледена вода, за да се разхладиш. 😀

 12. su каза:

  Ауч, морски шамари, не е като да са някакви обикновени такива 😆
  Споко и аз съм фен на лятото, ама не и на софийския асфалт… какво да се прави, карма 🙂

 13. Жени каза:

  Ще се обосновавам, то се е видяло. И ще се постарая да е по-скоро 😉

 14. Павка каза:

  Заповядай,Астилар,заповядай! Но да знаеш,че дори такъв фен на лятото като тебе, трудно би понесъл адските жеги, които бяха и които сигурно пак ще ни/ме мъчат.А бутилка ледена вода няма да ми свърши никаква работа.Много Моля, измисли ми нещо по-студено!

 15. astilar каза:

  Су, вероятно за това не го ремонтират много – много софийския асфалт, да има дупки за прохлада. 😛

  Павка, за нищо по-студено от лед не се сещам… 😀
  Припомних си, обаче, една случка от преди 5-6 години, когато почти се изкъпах на чешмичката насред пазара в Хасково. По-забавно е да се чуе как я разказва мъжа ми, който тогава ме виждаше за втори или трети път в живота си и въобще хабер си нямаше за „бедствието“, което го сполетя по-късно. 😆

 16. Павка каза:

  СНЯГ, СНЯГ, СНЯГ…
  Урааааа! За „бедствието“.
  Звучи много любопитно,но през последните 3-4 години градът коренно се промени и „вашата“ чешмичка едва ли е оцеляла (не знам защо, но ми се ще да я има). Някога, в по-подходяща обстановка, може би ще споделиш случката.

 17. Svetlina каза:

  Като го няма никак – лошо,
  като го има в изобилие – пак лошо.

  Аз не мисля, че гатанката е формулирана в посока навътре. Според мен трябва да се тълкува малко по-иначе 🙂
  Някои го имат, а това е лошо. Други го нямат и пак е лошо.
  Лошо е този отсреща да има съвест, защото тя си е негова и сигурно е различна от твоята. Лошо е и да няма, защото знаете защо.
  Лошо е комшията да си няма работа, ама е лошо и да има работа – я повече от тебе, я му е по-голяма работата, я е свързана с работата на жена ти…
  А умът е нещо само лошо, нали се разбрахме. Не стига, че е само две букви, ами и интелигентните хора се считат за безчувствени.

 18. deni4ero каза:

  лошо е, Светлина, ако не знаеш как да го използваш 🙂

 19. astilar каза:

  Жени, поздрави на Радо! 🙂

 20. astilar каза:

  Светлина, ти май от думи не разбираш? Опитваш се да ми обясниш как да тълкувам гатанката, която аз съм си измислила и написала… (Това между другото, вметка просто/а)
  Имането и нямането са еластични понятия. А „баба знае 2 и 200“. (Щото си има бастун, на който да се подпира, вероятно.)
  „Лошо е отсреща да има съвест“ – не, не ми е лошо, баш добре ми е, когато я има. „…сигурно е различна от твоята.“ – никаква проблемация нямам с различията, приемам ги и дори ме радват. (Човек се учи от различията, не от еднаквостите.)
  „… знаете защо.“ – Благодаря, че ми говориш на Вие. (Надявам се/ съмнявам се, че не е/ е случайна проявата ти на уважение.)
  В „канчето“ на комшиите отдавна не надничам. Съжалявам, че не мога да ти отговоря, дали им е голяма или малка работата. Съседите ме поздравяват, аз тях също. Мисля, че ни е достатъчно да бъдем мили един към друг. (въпрос на възпитание)
  За ума с мен не си се разбирала нищо. Аз с теб също. Предлагам ти да не си ги мерим, щото не са пишки. (Моля всички четящи с ум да ме извинят за грубия език.)
  И за да завърша този въз дълъг коментар… по ирония на съдбата (милата), днес цял ден чета, пиша, говоря за ценностна система, емоционална интелигентност и други интересни неща, които ще разбереш, ама някой друг път… (когато разбереш и какво означава поговорката – „На инат дупе се насира.“)
  Бъди здрава, Светлина!
  Поздрав!

 21. deni4ero каза:

  такааа … от всичко казано до тук, а и малко по-рано, си мисля, че има „гузен, негонен бяга’ – тъй като, щом Мариана и Вили са отличнички (да почерпят в близката кръчма новодошлите), означава, че всички останали просто импровизират, ама и така беше зададена гатанката – „но приемам и други аргументирани предположения.“ Освен това, да не забравяме, че блоговата форма на словестни излияния, е, просто, начин за отмора и некъв опит за комуникация с дадени хора или просто споделяне на преживяно, премислено, почувствано, изстрадано или просто Просто 🙂 Така че – айде, да не се нападаме на тема ‘съвест’, ‘ум’, имане-даване-вземане-, щото не се знае до къде ще се с тигне. И пак, за съжаление, Светлина, колкото и да не ти е приятно … опитът тежи повече от прочетените книги. Душата – повече от интелигентността. Никой не те обвинява в бездушие или ниска интелектуалност, нито в липса на ум, нито в каквото си избереш … ти сама се набутваш в него 🙂 И тъй като избягваш да говориш с мене ( а е грозно така, чрез чужди блогове) спри да ме нападаш. Ако имаш нещо да ми кажеш, знаеш ми координатите.
  Жива и здрава!
  Л-то

 22. Svetlina каза:

  Представете си един нормален човек, който пише в Гугъл ум+работа+насира. А сега си представете какво намира. И се засрамете.
  Ако съм мислела, че гатанката е нещо, на което трябва да се отговори с обиди, щяла съм да го направя. Който го е направил, имал е нужда.
  Здрава съм си.

 23. deni4ero каза:

  това е добре, че си здрава … но по-лошото е, че Гугъл ти е настойникът, както разбираме от доста твои изявления. Не е необхдоимо да се чувстваш обидена … истината боли, НО не обижда.

 24. astilar каза:

  Светлина, не можем да си представим, че нормален човек ще потърси точно това съчетание от думи в ждджве. Бедно ни е въображението.
  Засрамихме се. Мислим да си заровим главата в пясъка и като вас щраусите да си навирим гъза.

  В предходните ни коментари нямаше обидни думи. Тук вече има. Съжаляваме, но приемаме обявеното военно положение.

 25. Svetlina каза:

  Аз пък приемам обявения от мен самата конкурс за дишане и дишам. Който има да приема още нещо самообявено, да заповяда. Явно и това като другите болести ходи по хората и блоговете им и сее зараза и плач.

 26. su каза:

  Ааааааа, не давам! Да се говори така за щраусите! Пък! Така де, няма да се меся в странния спор, само да ги защитя, горките птици. Защит! Айде, изключвам се 🙂 🙂 🙂

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] няколко дни astilar попита коя е тази 6-буквена дума, която отговаря на условието:  […]Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: